Na hlavný obsah

Slalom mužov vo Wengene vyhral Nór Kristoffersen

Dostal sa do čela celkového poradia v hodnotení disciplíny.

Slalom mužov vo Wengene vyhral Nór Kristoffersen
Nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen. Foto: TASR/AP

Nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen triumfoval v nedeľňajšom (15. 1.) slalome Svetového pohára. Vo švajčiarskom Wengene figuroval obhajca malého glóbusu po 1. kole na druhom mieste za domácim Loicom Meillardom, dravou druhou jazdou ho však dokázal zdolať o 0,20 sekundy. Tretí skončil ďalší Nór Lucas Braathen (+0,49 s).

Dvadsaťosemročný Kristoffersen si pripísal jubilejný 30. triumf v prestížnom seriáli a zaznamenal celkovo 78. pódiové umiestnenie. S 320 bodmi sa zároveň dostal na čelo poradia slalomu pred Braathena, v celkovej klasifikácii SP je tretí za Marcom Odermattom a Aleksandrom Aamodtom Kildem.

S nástrahami mäkkej trate, ktorú organizátori pred štartom prvého kola poliali vodou, sa najlepšie vyrovnal Meillard. V zatočenom slalome predviedol so štartovým číslom tri dynamickú jazdu s presne časovanými oblúkmi a Braathena odsunul z vedúcej pozície. Pred neho sa ešte dostal o tri stotiny sekundy Kristoffersen.

Pred druhým kolom mali organizátori plné ruky práce, aby rozbitý povrch trate dali aspoň čiastočne do poriadku. Náročné podmienky, ktoré ešte umocňovalo sneženie, najviac vyhovovali Kristoffersenovi.

Meillard bol ešte pred záverečným medzičasom o stotinu sekundy v zelených číslach, napokon však skončil za Nórom. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport