Na hlavný obsah

Slalom: Vlhová v Záhrebe priebežne tretia

Vedie Američanka Shiffrinová.

Slalom: Vlhová v Záhrebe priebežne tretia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v prvom kole slalomu v Záhrebe. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila po prvom kole stredajšieho (4. 1.) slalomu Svetového pohára na treťom mieste. V chorvátskom Záhrebe viedla po odjazdení elitnej pätnástky s náskokom 23 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová.

Vlhová za ňou zaostala o 55 stotín. Na druhej priečke figurovala Švédka Anna Swennová-Larssonová. Slovenka v českých farbách, Martina Dubovská, do druhého kola nepostúpila po tom, čo hneď v úvodnej bráne chytila „špicara“ a preteky tak nedokončila.

Pretekárky štartovali v prvom kole z nižšieho miesta a trať bola kratšia ako v uplynulých rokoch. Vlhová išla ako druhá a po druhom medzičase mala vyše sekundový náskok pred Slovinkou Anou Bucikovou. Po výjazde zo strminy sa však nevyhla chybám a jej čas napokon stačil na tretiu priečku.

Shiffrinová, ktorá vyhrala uplynulé štyri preteky SP, zvládla aj problémové bránky v dolnej časti a dostala sa pred Swennovú-Larsonovú. Nástrahy trate nezvládli Nemka Lena Dürrová, Američanka Paula Moltzanová ani domáca Chorvátka Zrijnka Lutičová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport