Na hlavný obsah

Španielska polícia rozbila gang, ktorý zneužíval Ukrajincov na výrobu cigariet

Policajti zatkli tri desiatky ľudí a zabavili desať ton tabaku.

Španielska polícia v spolupráci s Europolom rozbila gang, ktorý ilegálne vyrábal cigarety. Využíval na to Ukrajincov, ktorí pracovali a žili v núdzových podmienkach. Informovali o tom cez víkend španielske médiá. Pri niekoľkých raziách v rôznych častiach Španielska policajti zatkli tri desiatky ľudí a zabavili desať ton tabaku.

Podľa tlačovej správy na stránkach ministerstva vnútra našla polícia pri niekoľkých raziách tiež 3,5 milióna škatuliek cigariet v hodnote asi 38 miliónov eur a zabavila drahé autá, šperky a asi 300 000 eur v hotovosti. A kým Ukrajinci žili v núdzových podmienkach, vedenie zločineckej siete si užívalo luxus.

Gang prevádzkoval tri nelegálne výrobne cigariet. Podľa oznámenia polície v nich boli Ukrajinci držaní a nesmeli vychádzať. Pracovali tiež dlhé hodiny bez prestávok.

Tri nelegálne výrobne sa nachádzali v severošpanielskom regióne La Rioja, preslávenom najmä ako vinársky kraj, ďalej na juhu krajiny v oblasti Sevilly a vo východošpanielskom regióne Valencie. Prvú z nich odhalili už koncom roka 2021.

Členovia zločineckej siete pašovali ilegálne tabak, z ktorého vyrábali cigarety, ktoré potom predávali po celom Španielsku aj v susedných krajinách. Polícia uviedla, že vďaka prístrojom s „vyspelou technológiou“ boli tieto ilegálne fabriky schopné vyrobiť až pol milióna škatuliek denne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet