Na hlavný obsah

Streľba v americkom Washingtone mala tri obete

Nakoniec sa zastrelil aj podozrivý.

Streľba v americkom Washingtone mala tri obete
Na snímke americká polícia pátra po strelcovi, ktorý v utorok v štáte Washington zastrelil troch ľudí. Foto: TASR/AP

Pri streľbe v obchode so zmiešaným tovarom v centrálnej časti amerického štátu Washington v utorok (24. 1.) zahynuli traja ľudia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu, podľa ktorej je podozrivý na úteku a je považovaný za nebezpečného.

Polícia bola privolaná do predajne Circle K v meste Yakima okolo pol štvrtej ráno miestneho času (12.30 h SEČ), kde našla troch mŕtvych, povedal novinárom náčelník Matt Murray. Dve obete boli zastrelené vo vnútri obchodu a tretia vonku. To podľa úradov naznačuje, že išlo o náhodný násilný čin.

„Zdá sa, že ide o náhodnú situáciu. Medzi stranami sa neodohral žiadny zjavný konflikt,“ povedal Murray. „Muž jednoducho prišiel a začal strieľať,“ dodal.

Po tom, čo podozrivý začal paľbu v obchode, prebehol ulicu a strieľal do vozidla, čím jeho vodiča donútil presadnúť na sedadlo spolujazdca. Podozrivý potom auto ukradol a ušiel, uviedla polícia.

Neznámy motív

Motív činu podľa polície v tejto chvíli nie je známy. Podozrivého považuje za nebezpečného pre spoločnosť. Policajti na sociálnych sieťach zverejnili fotografiu muža, ktorý mal na sebe celý čierny odev, vrátane čiapky, mikiny s kapucňou a džínsov, a biele topánky značky Nike.

Podozrivého polícia neskôr identifikovala ako 21-ročného Jarida Haddocka z Yakimy. Ten z miesta činu odišiel smerom k obci Moxee na predmestí na diaľnici 24, povedal Murray. Polícia pre pátranie po mužovi uzavrela niekoľko ciest.

Policajti sa tiež zišli pri dome ležiacom cez cestu od skladiska na okraji Yakimy, ktorá leží asi 225 kilometrov juhovýchodne od Seattlu. V súdnych záznamoch bol dom v tejto oblasti uvedený ako predtým známa Haddockova adresa.

Polícia sa už s Haddockom stretla. V roku 2020 ho zatkla po tom, čo bol videný v aute ukradnutom žene, ktorá ho nechala naštartované.

Podozrivý zomrel na následky zranení

Podozrivý zo streľby v obchode v meste Yakima v americkom štáte Washington je po smrti. Postrelil sa, keď sa k nemu po niekoľkohodinovej pátracej akcii priblížila polícia, napísala v stredu (25. 1.) s odvolaním sa na úrady agentúra AP. Svojim zraneniam na mieste podľahol.

Murray následne uviedol, že polícia v utorok popoludní miestneho času (v noci na dnes SEČ) dostala hovor od Haddockovho príbuzného. Podľa neho sa podozrivý nachádzal za skladovými budovami. Keď sa policajti k miestu priblížili, počuli výstrely a našli Haddocka zraneného. Na mieste zraneniam podľahol.

Polícia nepoužila silu a žiadny policajt nebol zranený, uviedol Murray.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet