Na hlavný obsah

Talianka Brignoneová ovládla super-G v rakúskom St. Antone

Na pódiu ju doplnili Švajčiarky Hählenová a Gutová-Behramiová.

Talianka Brignoneová ovládla super-G v rakúskom St. Antone
Talianska lyžiarka Federica Brignoneová sa v cieli super-G teší z priebežného prvého miesta. Foto: TASR/AP

Talianska lyžiarka Federica Brignoneová zvíťazila v sobotnom (14. 1.) super-G Svetového pohára v St. Antone. V tejto disciplíne dosiahla prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a celkovo siedme v kariére. V rakúskom stredisku bol pôvodne na programe zjazd, organizátori však pre nepriaznivé podmienky nevedeli pripraviť trať pre povinný tréning.

Na druhom mieste skončila napriek chybe v prvej polovici trate Švajčiarka Joana Hählenová so stratou 0,54 sekundy a dosiahla tak najlepší výsledok v tejto sezóne. Zároveň vyrovnala svoje kariérne maximum z vlaňajšieho zjazdu v Courchevel/Meribel. Pódium doplnila jej krajanka Lara Gutová-Behramiová s mankom 66 stotín.

Brignoneová vyrazila na trať ako šiesta v poradí. V cieli bola o viac ako sekundu rýchlejšia než vtedajšia líderka Marta Bassinová z Talianska. Pomerne veľa času stratila v náročnom druhom sektore, no záverečný mala najlepší spomedzi všetkých pretekárok. Stačilo jej to na 21. triumf v SP v kariére.

Ohroziť ju mohla ďalšia Talianka Sofia Goggiová, ktorá bola na prvých dvoch medzičasoch v zelených číslach, no doplatila na riskantnú jazdu a po páde preteky nedokončila.

Slovenka Rebeka Jančová obsadila nebodované 35. miesto so stratou 3,87 sekundy na víťazku. Jančová absolvovala v sobotu debut v pretekoch Svetového pohára, najviac času stratila v úvode trate. Postupne sa zlepšovala, najlepšie jej vyšla záverečná časť.

Petra Vlhová nemala v pláne účasť v rýchlostných disciplínach v St. Antone, kde je v nedeľu (15. 1.) na programe ďalší super-G.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport