Na hlavný obsah

Ukrajina žiada vylúčenie Djokovičovho otca z turnaja Australian open

A to pre pózovanie s priaznivcami ruského prezidenta.

Ukrajina žiada vylúčenie Djokovičovho otca z turnaja Australian open
Na snímke Srdjan Djokovič, otec srbského tenistu Novaka Djokoviča. Foto: TASR/AP

Ukrajinský veľvyslanec v Austrálii Vasyľ Myrošnyčenko v piatok (27. 1.) vyzval organizátorov tenisového turnaja Australian Open, aby zakázali vstup do dejiska turnaja Srdjanovi Djokovičovi, otcovi srbského tenistu Novaka Djokoviča, pre pózovanie s priaznivcami ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom agentúra AFP.

„Mala by mu byť odobratá akreditácia. Je na Novakovi a jeho tíme, aby to vyriešili a napravili,“ povedal Myrošnyčenko. Zároveň srbského tenistu vyzval, aby sa osobne ospravedlnil a objasnil svoj postoj k ruskej invázii na Ukrajinu.

Video na youtube

Na platforme youtube bolo vo štvrtok (26. 1.) zverejnené video, na ktorom vidno Srdjana Djokoviča vedľa muža držiaceho ruskú vlajku s podobizňou Putina.

„Otec Novaka Djokoviča urobil odvážne politické vyhlásenie,“ píše sa v titulku. Srbskí tenisoví reportéri potvrdili, že išlo o otca Novaka Djokoviča. Podľa austrálskeho denníka The Age mal Djokovič po srbsky povedať: „Nech žije Rusko.“

Organizátor turnaja Tennis Australia vo štvrtok vyhlásil, že bude pokračovať na presadzovaní pravidiel vstupu do dejiska turnaja, Melbourne Parku, bez toho, aby priamo riešil incident s Djokovičovým otcom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet