Na hlavný obsah

Ukrajinské ozbrojené sily hlásia odrazenie ruských útokov pri ôsmich obciach

Uviedol to ukrajinský generálny štáb.

Ukrajinské ozbrojené sily hlásia odrazenie ruských útokov pri ôsmich obciach
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinské ozbrojené sily hlásia za uplynulý deň odrazenie útokov ruskej inváznej armády pri ôsmich obciach na východe krajiny. Rusi napriek početným stratám nezastavujú útočné akcie v okolí Lymanu, Bachmutu, Avdijiky a Novopavplyvky v Doneckej oblast. Uvádza vo svojej rannej operačnej zvodke ukrajinský generálny štáb. Podľa ktorého sú ale pri Kupjansku, Záporoží a Chersone ruské jednotky v defenzíve.

Ukrajinskí obrancovia podľa neho odrazili ruské útoky pri obciach Bilohorivka v Luhanskej oblasti a Rozdolivka, Krasna Hora, Bachmut, Novobachmutivka, Krasnohorivka, Marjinka a Čarivne v Doneckej oblasti.

„Počas dňa nepriateľ vykonal štyri raketové a 26 leteckých úderov. Taktiež viac ako 100-krát vystrelil z raketometov,“ tvrdí ďalej velenie ukrajinských ozbrojených síl. Podľa neho naopak ukrajinské letectvo za uplynulý deň vykonalo okrem iného osem úderov na“ miesta sústredenia nepriateľa“.

Ukrajinský generálny štáb rovnako v inom pravidelnom prehľade hlási, že ruské sily od začiatku svojej invázie na Ukrajine prišli o zhruba 123 000 vojakov a tisícky kusov vojenskej techniky.

Podobné tvrdenia jednotlivých strán konfliktu nie je možné bezprostredne v podmienkach vojny nezávisle overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet