Na hlavný obsah

Uskutočnil sa protest po zverejnení videí zo zásahu polície voči Afroameričanovi

Ten niekoľko dní po incidente zomrel.

Uskutočnil sa protest po zverejnení videí zo zásahu polície voči Afroameričanovi
Na snímke protest v meste Memphis. Foto: Twitter/msantiagophotos

Približne 50 ľudí sa v piatok (27. 1.) zhromaždilo v americkom meste Memphis v štáte Tennessee a žiadali spravodlivosť. Reagovali na v piatok (27. 1.) zverejnené videozáznamy zachytávajúce policajtov, ako násilne zatýkajú Afroameričana Tyrea Nicholsa, ktorý niekoľko dní po tomto incidente zomrel. V sobotu (28. 1.) o tom informovala agentúra AFP.

Účastníci držali bannery s nápismi „spravodlivosť pre Tyrea“ a „koniec policajného násilia“. Demonštranti podľa jednej z účastníčok žiadali vyvodenie zodpovednosti, odsúdenie všetkých policajtov, ktorí sa na incidente zúčastnili, a zastavenie dopravných kontrol, pri ktorých polícia zabíja ľudí.

Jedno zo zverejnených videí zachytáva policajtov, ako Nicholsa vyťahujú z jeho vozidla a krikom ho vyzývajú, aby si ľahol na zem. „Nič som neurobil,“ povedal Nichols.

Policajti ho opakovanie žiadali, aby si ľahol na zem, a jeden z nich použil elektrický paralyzátor. Nicholsovi sa však podarilo ujsť. Ďalší videozáznam zhotovený bezpečnostnou kamerou zachytáva, ako policajti Nicholsa po dolapení bijú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet