Na hlavný obsah

Útočník z juhu Španielska bol v krajine ilegálne

Maročana čakala deportácia.

Útočník z juhu Španielska bol v krajine ilegálne
Žena trúchli na pamätnom mieste v Algeciras na juhu Španielska. Foto: TASR/AP

Útočník, ktorý v stredu (25. 1.) večer v meste Algeciras na juhu Španielska mačetou zabil kostolníka a vážne zranil kňaza, bol v Španielsku nelegálne. Čakal na vyhostenie do Maroka. Informujú o tom vo štvrtok (26. 1.) španielske médiá s odvolaním sa na políciu.

Tá útok v dvoch kostoloch vyšetruje ako terorizmus, zatiaľ bez jasného motívu. Podľa svedkov však pri čine muž kričal Alláh je veľký.

Radnica mesta Algeciras, ktoré má asi 122 000 obyvateľov, vyhlásila vo štvrtok deň smútku. Zavraždený kostolník David Valencia bol medzi miestnymi veľmi obľúbený. Rovnako ajkňaz Antonio Rodríguez, ktorý podstúpil po vážnom zranení operáciu a teraz je jeho stav stabilizovaný.

Mesto Algeciras mál vo štvrtok navštíviť španielsky minister vnútra Fernando Grande-Marlaska, ktorý pre stredajší útok zrušil svoj pôvodne plánovaný program. V Štokholme sa mal zúčastniť na stretnutí ministrov vnútra EÚ. Tam sa má zaoberať okrem iného migračnou politikou a najmä urýchlením návratu neúspešných žiadateľov o azyl do krajín pôvodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet