Na hlavný obsah

Útočníka z parížskej železničnej stanice obvinili z pokusu o vraždu

Jeho totožnosť je nejasná.

Útočníka z parížskej železničnej stanice obvinili z pokusu o vraždu
Policajti hliadkujú na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži. Foto: TASR/AP

Muža, ktorý v stredu (11. 1.) na stanici Gare du Nord v Paríži dobodal šesť ľudí, v ten istý deň obvinili z pokusu o vraždu. Parížska prokuratúra, ktorá útok vyšetruje, to uviedla vo štvrtok (12. 1.).

Muža pri zatýkaní postrelili. Jeho zdravotný stav však nevylučuje zadržanie, informovala agentúra AFP.

Útočníka zastavili dvaja policajti. Dvakrát ho postrelili do krku a raz do ruky. Parížska prokurátorka Laure Beccuauová uviedla, že muž vo veku približne 20 rokov „náhle a zatiaľ bez zjavného dôvodu začal bodať kovovým hákom do prvej obete, ktorá utrpela asi 20 rán“.

Pri útoku bolo zranených šesť ľudí, traja muži a tri ženy vo veku od 36 do 53 rokov. Jeden zo zranených je policajt v civile. Vracal sa zo služby, a preto mal pri sebe zbraň, vďaka čomu pomohol útočníka zadržať.

Totožnosť útočníka zostáva nejasná

Totožnosť útočníka je naďalej nejasná. Podľa televíznej stanice BFM sú jeho odtlačky v databáze pod viacerými menami. Muž by mohol pochádzať z Líbye alebo Alžírska.

Na jednu z totožností, ktorú tento muž používa, sa vzťahuje príkaz na opustenie francúzskeho územia. Príkaz platí od minulého leta. Deportácie do Líbye však sprevádzajú problémy.

Často sa neuskutočňujú pre nedostatočnú komunikáciu medzi francúzskymi a líbyjskými orgánmi, uvádza televízia BFM.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet