Na hlavný obsah

Útok nožom na bruselskej stanici metra si vyžiadal troch zranených

Polícia na mieste zatkla 30-ročného podozrivého muža.

Útok nožom na bruselskej stanici metra si vyžiadal troch zranených
Policajt stojí pred policajnou páskou po útoku nožom na stanici metra Schuman. Foto: TASR/AP

Jeden človek je v kritickom stave a ďalší dvaja sú zranení po útoku nožom, ku ktorému došlo v pondelok (30. 1.) večer na stanici metra v belgickej metropole Brusel. Informovala o tom spravodajská stanica Euronews. Stanica Schuman sa nachádza priamo pod sídlom Európskej komisie.

Polícia na mieste činu zatkla 30-ročného podozrivého muža. Podľa bruselskej prokuratúry nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o terorizmus. Starosta Philippe Close ocenil reakciu bezpečnostných zložiek a „rýchle zadržanie páchateľa“.

Zdroj blízky vyšetrovaniu uviedol, že podozrivý útočník je polícii známy pre svoje „psychické problémy“.

Oblasť obkľúčili policajné autá a sanitky, dopravu prerušili, pričom stanicu metra Schuman príslušné úrady uzatvorili pre verejnosť.

Nožom bodol ženu

Očitý svedok pre Euronews povedal, že útok sa odohral vo vozni metra, keď útočník bodol ženu nožom a začal kričať na ďalších cestujúcich, aby vystúpili.

https://twitter.com/Twetter_Trends/status/1620145680932306945

Frekventovaná stanica metra Schuman sa nachádza v srdci administratívnej štvrte neoficiálne nazývanej Európska štvrť a využíva ju množstvo zamestnancov EÚ.

Charles Michel, predseda Európskej rady, ktorej sídlo sa tiež nachádza neďaleko tejto stanice, reagoval na útok na twitteri slovami: „Emócie v Európskej štvrti. Hrejivé myšlienky pre obete. Ďakujem bezpečnostným zložkám.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet