Na hlavný obsah

V českých Krkonošiach našli mŕtvu ženu a jej dieťa

Polícia hovorí o vražde a samovražde.

Horskí záchranári počas pátrania po žene a jej synovi.
Horskí záchranári počas pátrania po žene a jej synovi.Foto: ČTK/David Taneček

Smrť 40-ročnej ženy a jej trojročného syna, ktorých po niekoľkodňovom pátraní v Krkonošiach našli v pondelok (2. 1.) popoludní, bola podľa utorkového (3. 1.) vyhlásenia českej polície násilná. Prípad vyšetruje ako vraždu s následnou samovraždou. Uviedla to polícia Královohradeckého kraja.

„Ide o podozrenie z vraždy a samovraždy. Toto zistenie potvrdil aj súdny znalec z odboru súdneho lekárstva,“ uviedla polícia. Podľa jeho predbežného vyjadrenia zomreli matka aj syn 28. decembra, teda dva dni predtým, než po nich vyhlásili pátranie.

To podľa polície trvalo nepretržite od popoludnia 30. decembra a do ich hľadania sa podľa servera Novinky.cz zapojilo približne 200 ľudí. V pondelok sa k pátraniu pridali aj horskí záchranári z Poľska.

Zmiznutie matky a syna nahlásila prevádzkovateľka penziónu, kde bola dvojica od 25. decembra ubytovaná. V ten istý deň ich zmiznutie nahlásil aj partner matky a otec dieťaťa, ktorý s nimi v Krkonošiach nebol.

Polícia v pondelok zverejnila fotografiu matky a jej malého syna zachytenú bezpečnostnou kamerou v okolí prestupnej stanice lanovky na Ružovej hore. O niekoľko hodín ich v oblasti Ružovej hory našli ležať vedľa seba mŕtvych.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet