Na hlavný obsah

V Hornom Hričove horel sklad s autosúčiastkami

Hasiči tam zasahovali do rána.

V pondelok (23. 1.) večer privolali hasičov k požiaru skladov v Hornom Hričove. Horeli objekty, v ktorých sa uskladňovali staré akumulátory a vyradené súčiastky do áut. Hasiči na mieste zasahovali ešte aj v stredu (24. 1.) ráno.

Večer do priemyselného areálu postupne prišli hasiči zo širokého okolia s desiatkami kusov rôznej techniky.

„Komplikuje nám zásah to, že celá hala bola v plameňoch a preboril sa strop takže do vnútra nepúšťajú žiadnych hasičov. Máme vlastne kontrolované hasenie zvonku,“ skonštatoval veliteľ zásahu Michal Čecho.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V areáli bolo uskladnené množstvo odpadu na recykláciu, ktorý museli prekladať, aby sa dostali k objektom zo všetkých strán. Hasičom komplikoval zásah aj nízky tlak vody v systéme hydrantov. Na miesto preto vodu privážali z neďalekej vodnej nádrže. V okolí požiaru kontrolovali aj koncentráciu nebezpečných látok v ovzduší.

Priamo na mieste si tak hasiči mohli plniť aj kyslíkové fľaše. Splodiny z horenia sa vďaka priaznivým poveternostným podmienkam výrazne nešíril ani do obývanej časti obce.

„Vizuálne boli uhasené tie ohniská. Ochladzujeme priestor. Čo nám sťažuje podmienky je, že tie ohniská sa znova rozhorievajú nakoľko je tam vysoká teplota,“ dodal veliteľ čaty Záchrannej brigády HaZZ Žilina Michal Cesnek.

Príčina požiaru ako aj výška škody sa budú zisťovať až po kompletnom uhasení požiaru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny