Na hlavný obsah

V Moldave nad Bodvou zachraňovali 2,5-ročné dieťa, malo spadnúť do rieky

Dieťa nakoniec zomrelo v nemocnici.

V Moldave nad Bodvou zachraňovali 2,5-ročné dieťa, malo spadnúť do rieky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Moldave nad Bodovou v stredu (18. 1.) zachraňovali 2,5-ročné dieťa, malo spadnúť do rieky. Oznámenie o tom prijali aj hasiči. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jana Matis Libová. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

„Jeden z našich hasičov bol na mieste počas svojho voľna, iniciatívne zavolal na pomoc svojich kolegov,“ uviedla Matis Libová.

„Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 sa topilo dieťa. Na miesto sme okamžite vyslali záchranárov. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o maloletú osobu aj citlivosť prípadu, však viac informácií nemôžem poskytnúť,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Dieťa bolo podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Zuzany Hopjakovej silne podchladené. Bližšie informácie o tom, čo sa stalo, nemá.

„Po príchode na miesto bolo dieťa v sanitke, prevzali sme ho od posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá začala kardiopulmonálnu resuscitáciu, my sme pokračovali,“ dodala s tým, že počas kontinuálnej resuscitácie dieťa odovzdali do starostlivosti detského ARO v Košiciach.

Dieťa napokon v nemocnici zomrelo. Polícia v týchto chvíľach miesto udalosti dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti.

„Polícia bola krátko pred 12.00 h požiadaná príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí boli privolaní k topiacemu sa dvojročnému dieťaťu v potoku, o asistenciu. Z vody ho vytiahol miestny občan, ktorý ho videl na hladine,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny