Na hlavný obsah

V najväčšej nemocnici je o stabilizačný príspevok najmenší záujem

Dohody o stabilizácii podpísalo len 51 % zamestnancov.

V najväčšej nemocnici je o stabilizačný príspevok najmenší záujem
Na ilustračnej snímke zdravotná sestra pri výkone práce. Foto: RTVS

Zdravotníci pracujúci v nemocniciach mohli o stabilizačný príspevok požiadať do 19. decembra. Najnižší záujem bol v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB). Dohody o stabilizácii podpísalo len 51 percent zamestnancov.

Päťtisíc eur v hrubom mohli dostať všetci zdravotníci, okrem lekárov. Museli sa zaviazať, že zotrvajú u toho istého zamestnávateľa najmenej 3 roky. Laborantka Hajnalka Baracz-Feketevíziová s podmienkami dohody súhlasila, no mnohé jej kolegyne nie.

„Väčšina sestričiek je buď v dôchodkovom veku alebo blízko dôchodkového veku, a tak sa to báli podpísať. Tie mladšie majú zajačie úmysly, dlhšie tu už rezonuje nová nemocnica Bory, ktorá ich láka a ďalej Čechy,“ vysvetlila.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V Univerzitnej nemocnici Bratislava odmietlo dohodu 49 % zamestnancov. „Ak by to bolo práve z toho dôvodu, že sa už rozhodli ďalej v našej nemocnici nepracovať, tak by to znamenalo obrovský problém,“ povedala Eva Kliská, hovorkyňa UNB.

Aj v ďalších bratislavských nemocniciach bol záujem o príspevok nižší v porovnaní so zvyškom Slovenska.

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb hlási 68 % záujem, národný onkologický 77 %. V nemocnici v Banskej Bystrici podpísalo dohodu o stabilizácii 71 % zdravotníkov a v Košickej univerzitnej nemocnici až 87 %.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko