Na hlavný obsah

V obci Markuška pri Rožňave chýbajú peniaze v obecnej kase

Spreneveriť peniaze mala dnes už bývalá ekonómka obce.

V obci Markuška pri Rožňave chýbajú  peniaze v obecnej kase
Tabuľa obce Markuška. Foto: RTVS

Viac ako 20 000 eur chýba v pokladnici obce Markuška pri Rožňave. Spreneveru odhalil nový starosta. Prípad je ešte len na začiatku vyšetrovania, preto peňazí možno nakoniec ubudlo viac.

V malej obci pri Rožňave žije len 145 ľudí. Správa o chýbajúcich peniazoch v obecnej kase sa rozšírila veľmi rýchlo. Nový starosta nastúpil na svoj post koncom novembra.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Po oboznámení sa s účtovnou evidenciou obce Markuška som zistil, že vo výpisoch z bankových účtov obce Markuška nesedia niektoré prevody z účtov obce na tretie subjekty, ktoré nie sú ničím právne podložené. A to napríklad objednávky, zmluvy a faktúry s tretími osobami. Po mojej kontrole som zistil, že určité peňažné sumy išli na účty tretích osôb,“ povedal Rastislav Hodemarský, starosta obce Markuška.

Spreneveriť peniaze mala dnes už bývalá ekonómka obce, dcéra bývalého starostu. Obidvoch RTVS hľadala doma, avšak nikto neotvoril.

Starosta dal urobiť audit a ešte v decembri podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

„Z podaného oznámenia a z čiastočne doložených podkladov bola škoda vyčíslená predbežne na 24 000 eur. aby však mohol vyšetrovateľ zákonným a relevantným spôsobom rozhodnúť v predmetnej trestnej veci, je potrebné toto ešte doplniť a následne bude postupované v zmysle Trestného poriadku,“ ozrejmila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach.

Podľa súčasného starostu je celý prípad ešte len na začiatku vyšetrovania. Koľko peňazí chýba z obecnej pokladnice, je nateraz otázne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny