Na hlavný obsah

Vlhová obsadila v Kronplatzi nepopulárne štvrté miesto

Zvíťazila Američanka Shiffrinová.

Vlhová obsadila v Kronplatzi nepopulárne štvrté miesto
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v utorkovom (24. 1.) obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi štvrté miesto. Na víťazku Mikaelu Shiffrinovú zo Spojených štátov stratila 1,65 sekundy.

Na druhom mieste skončila Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s mankom 45 stotín sekundy a tretie miesto obsadila Federica Brignonenová z Talianska s odstupom 1,43 sekundy.

Fenomenálna Američanka dosiahla svoje 83. víťazstvo vo Svetovom pohári a vytvorila ženský rekord. Osamostatnila sa tak na čele historickej štatistiky od krajanky Lindsey Vonnovej, pred pretekmi mali obe na konte 82 víťazstiev. Shiffrinová teraz bude útočiť aj na absolútny rekord, len tri triumfy jej chýbajú k vyrovnaniu zápisu Švéda Ingemara Stenmarka (86).

Najviac ich získala v slalome (51), 18 pridala v „obráku“, päť v super-G, po tri v zjazde a paralelných mestských pretekoch, dva v paralelných slalomoch a jedno kombinácii. Celkovo získala vo SP 131 pódiových umiestnení (83-24-24).

V tejto sezóne dokázala Shiffrinová triumfovať už po deviaty raz. Štyrikrát uspela v slalome – dvakrát v Levi a raz v Záhrebe a Semmeringu, v obrovskom slalome nenašla premožiteľku okrem Kronplatzu v dvoch pretekoch v Semmeringu a raz v Kranjskej Gore a uspela aj v super-G v St. Moritzi.

Shiffrinová zvýšila svoj náskok na čele celkového poradia SP a dostala sa aj do čela priebežnej klasifikácie disciplíny. Doterajšia líderka Marta Bassinová obsadila v utorok až 10. miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport