Na hlavný obsah

Vo veku 64 rokov zomrela herečka Lisa Loringová

Preslávila ju detská postava Wednesday zo seriálu Rodina Addamsovcov.

Vo veku 64 rokov zomrela herečka Lisa Loringová
Na archívnej snímke americká herečka Lisa Loringová. Foto: Facebook/Infamous Chucky

Vo veku 64 rokov zomrela americká herečka Lisa Loringová, ktorá sa preslávila detskou úlohou Wednesday Addamsovej v televíznom seriáli Rodina Addamsovcov (1964-1966). Informovala o tom v pondelok (30. 1.) spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na týždenník Variety.

Loringová zomrela v sobotu (28. 1.) večer v kalifornskom Burbanku na komplikácie spojené s mŕtvicou, ktorú spôsobil vysoký krvný tlak. Uviedla to pre daný magazín jej dcéra Vanessa Foumbergová.

Herečka mala šesť rokov, keď sa zhostila úlohy Wednesday Addamsovej – pochmúrnej, smrťou posadnutej, vrkočatej dcéry rodiny Addamsovcov. Dovedna vzniklo 64 dielov tohto TV seriálu, v roku 1977 bola nakrútená špeciálna celovečerná časť.

Účinkovala aj v televíznych seriáloch Dr. Kildare, The Girl from U.N.C.L.E., The Pruitts of Southampton, As the World Turns, Search for Tomorrow, ako aj v niekoľkých filmoch.

Loringová, rodená Lisa Ann DeCincesová, sa narodila v roku 1958 na Marshallových ostrovoch, v tom čase známych ako Poručenské územie Tichomorských ostrovov (TTPI). Krátky čas vyrastala na Havaji, potom sa s matkou presťahovala do Los Angeles, kde sa ako trojročná začala venovať detskému modelingu.

Herečka sa štyrikrát vydala, ani jedno z manželstiev jej však nevydržalo. Zanechala po sebe dcéry Marianne a Vanessu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet