Na hlavný obsah

Vodič, ktorý v Banskej Bystrici zrazil troch chodcov, je už vo väzbe

Vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví 20-ročného muža.

Vodič, ktorý v Banskej Bystrici zrazil troch chodcov, je už vo väzbe
Na snímke vrak auta po nehode, pri ktorej vodič zrazil troch chodcov. Foto: facebook/ Polícia SR - Banskobystrický kraj

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z prečinu ublíženia na zdraví 20-ročného muža, ktorý pri dopravnej nehode zrazil troch chodcov. Dopravná nehoda sa stala v piatok (27.1.) o 15:00 hod. v Banskej Bystrici na ulici 29. augusta.

Vodič nerešpektoval pokyn policajnej hliadky na zastavenie vozidla a pred hliadkou unikal na vozidle Škoda Fabia po ceste v protismere, pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy a pri prejazde križovatkou narazil do vozidla Citroen, ktoré išlo po hlavnej ceste.

Po náraze Fábiu odhodilo z cesty na chodník, kde sa v tom čase nachádzali traja chodci. Sedemdesiatdvaročná žena utrpela povrchové zranenia nevyžadujúce hospitalizáciu, ale 74-ročný muž a 18-ročný muž utrpeli ťažké zranenia.

Pri dokumentovaní dopravnej nehody bola dychová skúška u vodiča negatívna, ale na zistenie iných návykových látok mu odobrali biologický materiál. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely.

Na základe jeho návrhu bol obvinený, sudcom okresného súdu, vzatý do väzby. V minulosti ho už viackrát súdne trestali a tohto skutku sa dopustil v podmienke. Obvinený nemá ani vodičské oprávnenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny