Na hlavný obsah

Vojak zbehol z vojny na Ukrajine. V Rusku ho pri zadržaní zastrelili

Tvrdili, že predstavuje hrozbu pre okolie.

Vojak zbehol z vojny na Ukrajine. V Rusku ho pri zadržaní zastrelili
Ilustračná snímka ruských vojakov. Foto: TASR/AP

Na juhu európskej časti Ruska špeciálna jednotka zastrelila vojaka, ktorý dezertoval od ruskej armády na Ukrajine. Podľa polície, ktorá po ňom vyhlásila pátranie, existovalo nebezpečenstvo, že je vojak ozbrojený a bude predstavovať hrozbu pre okolie. Na svojom webe o tom informovalo Rádio Slobodná Európa.

„Dmitrija Perova, ktorého hľadali pre svojvoľné opustenie jednotky, našli a zlikvidovali. Situácia je pod kontrolou silových štruktúr. Obyvatelia nie sú v ohrození,“ uviedla na sociálnych sieťach správa ruskej Lipeckej oblasti, kde vojaka zastrelili.

Tridsaťjedenročný vojak Perov podľa polície zbehol v piatok. V utorok (17. 1.) ho potom podľa médií videli u jeho matky vo Voroneži, kde ho tiež na ulici zachytila kamera. Neskôr zamieril do Lipeckej oblasti, kde mal dom. Tam sa ho vydali hľadať špeciálne jednotky.

Informačný kanál Baza opísal, že špeciálna čata vojaka zastihla v dedine, kde sa skrýval, keď práve vychádzal z kôlne. Vyzvala ho, aby zahodil zbraň a ľahol si na zem. Dezertér údajne odmietol a vystrelil, na čo špeciálne jednotky odpovedali paľbou, pri ktorej ho usmrtili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet