Na hlavný obsah

Volebná účasť v Českej republike sa blíži k 60 percentám 

To je viac, než v rovnakom čase v prvom kole.

Volebná účasť v Českej republike sa blíži k 60 percentám 
Kandidáti na českého prezidenta Petr Pavel (vľavo) a Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

Účasť v druhom kole prezidentských volieb v Českej republike sa v sobotu (28. 1.) predpoludním priblížila k 60 percentám. To je viac, než v rovnakom čase v prvom kole. Informovali o tom webové stránky televízie ČT 24.

Volebná účasť v prvom kole (13. až 14. januára) presiahla 68 percent. Druhé kolo proti sebe postavilo bývalého náčelníka generálneho štábu Petra Pavla a expremiéra Andreja Babiša.

V niektorých pražských volebných okrskoch sa volebná účasť o 12.00 h blížila k 75 percentám. V obci Černouček, bydlisku kandidáta Petra Pavla, odhlasovalo už viac ako 82 percent voličov. Bydlisko kandidáta Andreja Babiša, obec Průhonice, odhaduje podobnú účasť ako v prvom kole. Vtedy prišlo hlasovať 78,64 percenta voličov, píše ČT 24.

Druhé kolo prezidentských volieb v ČR naďalej pokračuje aj na niektorých českých veľvyslanectvách. Na českej ambasáde v Paríži sa dokonca pred hlasovacou miestnosťou tvorili rady.      

Nového českého prezidenta môže vyberať 8,3 milióna oprávnených voličov. Hlasovať bolo možné v piatok (27. 1.) od 14.00 h do 22.00 h. Volebné komisie po celom Česku hlásili vysokú účasť, k volebným urnám prišla približne polovica voličov. Voľby pokračujú v sobotu od 8.00 h do 14.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet