Na hlavný obsah

Výpadok elektriny spôsobil na filipínskom letisku meškanie stoviek letov

Návrat k bežnej prevádzke bude možný po 72 hodinách.

Výpadok elektriny spôsobil na filipínskom letisku meškanie stoviek letov
Ilustračná snímka letiska. Foto: Pixabay

Meškanie takmer 300 vnútroštátnych a medzinárodných letov spôsobil na letisku vo filipínskej Manile výpadok elektriny. Skomplikovalo to novoročné cestovanie pre viac ako 65 000 pasažierov. V noci na pondelok (2. 1.) to uviedli tamojší predstavitelia. Informovala o tom agentúra AP.

Filipínsky minister dopravy Jaime Bautista sa cestujúcim ospravedlnil za vzniknuté nepríjemnosti. Uviedol, že zodpovedné úrady sa snažia pomôcť všetkým cestujúcim, ktorých sa meškanie dotklo.

Podľa Bautistu sa problémy na letisku začali už v nedeľu (1. 1.) ráno, keď tamojšie stredisko riadenia letovej prevádzky stratilo z dôvodu výpadku elektriny rádiové, radarové i internetové spojenie. Popoludní sa ich však podarilo obnoviť a letisko tak mohlo obnoviť aj leteckú dopravu.

Filipínski predstavitelia uviedli, že požiadali letecké spoločnosti, aby zvýšili počet liniek a nasadili na ne väčšie lietadlá, do ktorých za zmestí viac ľudí. Dodali, že návrat k bežnej prevádzke na manilskom letisku bude možný po 72 hodinách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet