Na hlavný obsah

Výstavba Rázsoch sa musí uskutočniť, vyhlásil premiér

Výmena ministra zdravotníctva podľa neho nie je na stole.

Výstavba Rázsoch sa musí uskutočniť, vyhlásil premiér
Na snímke z dronu plocha po zbúranej stavbe nemocnice Rázsochy. Foto: TASR

Výstavba Národnej univerzitnej nemocnice Rázsochy sa musí uskutočniť. Ide o najväčšiu špičkovú koncovú nemocnicu, ktorú Slovensko nevyhnutne potrebuje. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Momentálne je v procese zdržanie, ale financie z plánu obnovy na tento projekt zatiaľ ohrozené nie sú, čo však neznamená, že netreba zmeniť spôsob a mechanizmus, akým je proces manažovaný,“ uviedol vo vyhlásení Úrad vlády.

„Predseda vlády Eduard Heger intenzívne komunikuje s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským o tom, ako realizácia napreduje. Zdôrazňuje, že rezort zdravotníctva musí výstavbe nových nemocníc venovať maximálnu pozornosť a najvyššiu prioritu. Výmena ministra zdravotníctva nie je aktuálne na stole, premiér však pripomína, že ďalšie omeškania v termínoch už nie sú akceptovateľné,“ píše sa ďalej vo vyhlásení.

Sekcia Plánu obnovy pri Úrade vlády vydala semafor investičných projektov. „Evidujeme problémy v rezorte zdravotníctva, kde sa to týka najmä veľkých investičných projektov, konkrétne projektu Rázsochy. Čakajú ich výzvy, ktoré sú spojené práve s výstavbou veľkých nemocníc. To je niečo, s čím Slovensko pomaly za celú svoju existenciu nemá žiadne skúsenosti,“ vyhlásila riaditeľka sekcie Lívia Vašáková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko