Na hlavný obsah

Za požiar v domove dôchodcov nikoho nepotrestajú

Vyšetrovateľom sa totiž nepodarilo zistiť jeho príčinu.

Za požiar v domove dôchodcov nikoho nepotrestajú
Domov dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi zachvátil požiar. Foto: TASR

Vinník požiaru domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi je neznámy. Ukázalo to policajné vyšetrovanie. Požiar vypukol v zariadení ešte vlani v marci. V tom čase v ňom bolo 200 klientov.

Vďaka rýchlemu zásahu záchranných zložiek i pracovníčok domova sa nikomu nič nestalo. Plamene začali šľahať pod strechou. Okrem nej zhorelo celé štvrté poschodie. Požiar napáchal škodu za 2,7 milióna eur. Čo ho zapríčinilo, sa vyšetrovateľom zistiť nepodarilo.

“Požiar vznikol presne nešpecifikovanou technickou poruchou na elektroinštalácii v podkrovných neobývaných a pre ubytovaných klientov neprístupných častí. Vyšetrovateľ trestné stíhanie zastavil, pretože tento skutok nie je trestným činom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V domove sa šíri verzia, že za skrat môžu kuny. Na budove postavili novú strechu, ale mestu chýbajú ďalších 1,7 milióna eur na obnovenie štvrtého poschodia.

“Požiadame o pomoc rôzne organizácie vrátane vlády. Ak sa nám to nepodarí, museli by sme prikročiť k riešeniu veci prostredníctvom úveru,” uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečiarik.

V zariadení býva aktuálne 150 klientov. Ďalších 100 ľudí však na umiestnenie do domova dôchodcov stále čaká.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny