Na hlavný obsah

Zamestnanec horskej chaty v Rakúsku ohrozoval ľudí zbraňou a nožom

Polícia prišla na lanovke.

Zamestnanec horskej chaty v Rakúsku ohrozoval ľudí zbraňou a nožom
Ilustračná snímka - lanovka. Foto: pixabay.com

Kuriózny policajný zásah sa odohral v noci na štvrtok (12. 1.) v horskej chate v lyžiarskom stredisku Wilder Kaiser v rakúskom Tirolsku. Jeden z jej zamestnancov ohrozoval svojich kolegov nožom a strelnou zbraňou. Policajti zo špeciálnej zásahovej jednotky Cobra na miesto vyjazdili kabínovou lanovkou, pretože autom sa tam dostať nedá.

Pätica ľudí, ktorí tiež v chate pracujú a ktorých 31-ročný opitý muž ohrozoval, pred ním utiekla do izby a zamkla sa v ňom. Agresor potom chodil sem a tam pred dverami. Podľa rakúskych médií svedkovia tohto incidentu zavolali políciu.

Na zásahu sa podieľali policajti z okolia, ale aj špeciálna jednotka Cobra. Aby sa dostali k zásahu hore do chaty, bolo nutné spustiť lanovku. Najskôr ale bolo potrebné o tom informovať jej obsluhu, pretože lanovka už nejazdila.

Keď polícia dorazila na miesto, zistila, že útočník spí v posteli. Keď ho muži zákona prebudili, správal sa agresívne, rovnako aj v lanovke cestou do údolia. Policajti ho odviezli do cely predbežného zadržania v Kitzbüheli. Cestou si spôsobil zranenie.

Agentúra DPA píše, že podľa polície sa situácia na chate vyhrotila kvôli vzťahovému konfliktu a alkoholu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet