Na hlavný obsah

Zelenskyj v telefonáte zablahoželal Pavlovi a pozval ho na návštevu Ukrajiny

Pavlovi i obyvateľom ČR sa poďakoval za neochvejnú podporu krajiny.

Zelenskyj v telefonáte zablahoželal Pavlovi a pozval ho na návštevu Ukrajiny
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu (29. 1.) v telefonáte osobne zablahoželal Petrovi Pavlovi k víťazstvu v českých prezidentských voľbách. Novozvoleného prezidenta pozval na návštevu Ukrajiny. Informoval o tom na sociálnej sieti Twitter.

Zelenskyj sa takisto Pavlovi i obyvateľom ČR poďakoval za neochvejnú podporu Ukrajiny. Ukrajinský prezident víťazovi volieb blahoželal prostredníctvom sociálnej siete aj v sobotu (28. 1.), keď boli oznámené výsledky.

„Teším sa na našu úzku osobnú spoluprácu v prospech národov Ukrajiny a Českej republiky a v záujme zjednotenej Európy,“ napísal v sobotu Zelenskyj na Twitteri najprv ukrajinčine a potom aj v češtine.

Zelenského ubezpečil o podpore

Pavel v nedeľu ukrajinského prezidenta v telefonáte uistil o pretrvávajúcej podpore Ukrajiny zo strany ČR. Informoval o tom vo vyjadrení na sociálnej sieti.

Pavel sa ukrajinskému prezidentovi takisto poďakoval za gratuláciu k volebnému víťazstvu i za pozvanie na návštevu Ukrajiny.

„Počas nášho nedeľňajšieho telefonátu som ho (Zelenského) uistil, že sa Ukrajina môže i naďalej spoľahnúť na podporu Českej republiky.

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel porazil v druhom kole (27. až 28. januára) českých prezidentských volieb svojho súpera Andreja Babiša so ziskom 58,32 percenta hlasov. K urnám prišlo 70,25 percenta voličov

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet