Na hlavný obsah

Žena na Floride zastrelila svojho chorého muža

Zabarikádovala sa v nemocnici.

Žena na Floride zastrelila svojho chorého muža
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Sedemdesiatšesťročná žena zastrelila svojho smrteľne chorého manžela a potom sa na niekoľko hodín zabarikádovala vo floridskej nemocnici. Informovala o tom agentúra AP.

K tragickej udalosti došlo v sobotu (21. 1.) v nemocnici AdventHealth v meste Daytona Beach v americkom štáte Florida.

Zadržaná Ellen Gillandová povedala policajtom, že streľbu vopred naplánovali spoločne s manželom, ktorého v nemocnici hospitalizovali so smrteľným ochorením.

Podľa miestnej polície 77-ročný Jerry Gilland utrpel strelné poranenie hlavy, v dôsledku ktorého zomrel, uviedla televízia ABC News.

Páchateľka sa po čine zabarikádovala v manželovej nemocničnej izbe a polícii sa ju podarilo zadržať až po niekoľkohodinovom vyjednávaní. Incident ukončil policajný zásah, počas ktorého polícia použila zábleskový granát.

Nemocnicu čiastočne evakuovali

Okrem samotného Gillanda žiadne ďalšie osoby zranenia neutrpeli. V nemocničnej izbe, kde sa dôchodkyňa zabarikádovala, sa nenachádzali nijakí iní pacienti.

Udalosť si vynútila čiastočnú evakuáciu oddelenia nemocnice pre dlhodobo chorých pacientov. Niektorí lekári a sestry sa ukryli na zamknutých toaletách.

Podľa dohodnutého plánu mali údajne obaja partneri zomrieť spoločne, pričom strieľať mal umierajúci manžel. Ten to však nedokázal a tak sa iniciatívy chopila manželka, ktorá však napokon nebola schopná obrátiť zbraň aj voči sebe. Teraz jej hrozí obvinenie z vopred naplánovanej vraždy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet