Na hlavný obsah

Aleca Baldwina obžalovali z neúmyselného zabitia kameramanky

Obžalovali aj zbrojárku zodpovednú za zbraň.

Aleca Baldwina obžalovali z neúmyselného zabitia kameramanky
Americký herec Alec Baldwin. Foto: TASR/AP

Americký herec Alec Baldwin bol v utorok (31. 1.) formálne obžalovaný z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernového nízkorozpočtového filmu Rust. Informuje o tom agentúra AFP.

Spolu s Baldwinom obžalovali aj zbrojárku Hannah Gutierrezovú Reedovú, ktorá počas natáčania za zbraň zodpovedala.

Prokurátorka z amerického štátu Nové Mexiko Mary Carmacková-Altwiesová už v priebehu januára oznámila, že existuje dostatok dôkazov no vznesenie obvinení voči americkému hercovi.

„Dnes sme spravili ďalší dôležitý krok pri zaisťovaní spravodlivosti pre Halynu Hutchinsovú. V Novom Mexiku nikto nestojí nad právom a spravodlivosť sa vykoná,“ uviedla Carmacková-Altwiesová.

Baldwinovi a zbrojárke hrozí v prípade usvedčenia až 18 mesiacov väzenia a pokuta vo výške 5  000 dolárov (zhruba 4 615 eur). Ak sa pri obvinení zohľadní aj strelná zbraň, mohlo by ísť až o päťročný trest odňatia slobody.

Nevedel o nábojoch

Baldwin počas kamerových skúšok na nízkorozpočtový western v októbri 2021 revolverom značky Colt smrteľne zranil Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu.

Herec opakovane uviedol, že mu štáb povedal, že v zbrani náboje nie sú, a že nepotiahol spúšť. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že spúšť musel potiahnuť. Baldwinov právnik označil obvinenie z neúmyselného zabitia za „hrozný justičný omyl“.

Právnici zbrojárky Gutierrezovej Reedovej v utorok uviedli, že prokuratúra „zle pochopila fakty“ a „dospela k nesprávnym záverom“. Dodali, že sa obránia proti vzneseným obvineniam a očakávajú, že sudca ich klietku uzná za nevinnú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet