Na hlavný obsah

Alojz Hlina opúšťa Dobrú voľbu. Jej podpredseda chce rokovať s Pellegrinim

Dobrá voľba zatiaľ nehovorí o spájaní sa s inými stranami.

Alojz Hlina opúšťa Dobrú voľbu. Jej podpredseda chce rokovať s Pellegrinim
Alojz Hlina. Foto: TASR

Dobrá voľba so rozhodla rokovať o spoločnom postupe do predčasných parlamentných volieb so stranou Hlas-SD Petra Pellegriniho. Pre denník SME to potvrdil Alojz Hlina.

Zároveň oznámil, že Dobrú voľbu spolu so svojím zoskupením Umiernení opúšťa. Dôvodom má byť to, že platforma má o postupe pred parlamentnými voľbami inú predstavu. Hlina do Dobrej voľby vstúpil v decembri 2021.

Podpredseda a neoficiálny líder Dobrej voľby Rado Baťo uviedol, že sa strana zatiaľ nerozhodla spájať sa s ďalším subjektom. Odmietal však spoluprácu s OĽANO a samotným povereným premiérom a ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽANO).

Zároveň vylúčil kooperáciu so stranami ĽSNS a Republika, a taktiež so stranou Smer-SD Roberta Fica. Proti partnerstvu so stranou Hlas-SD by výhrady za istých podmienok nemal.

Na snímke je Rado Baťo.
Rado Baťo.Foto: facebook/Rado Baťo

„Ak by raz došlo k rokovaniam s Hlasom, potrebujem poznať ich názor na mnohé témy, ktoré sú pre budúcnosť krajiny podstatné,“ vysvetlil pre SME.

Hlina novú stranu založiť nechce

Keď Hlinu nezobrala v roku 2012 strana OĽANO, za ktorú v tom čase kandidoval, ako člena, založil stranu s názvom Občania SR. S ňou potom vstúpil do KDH, no po neúspešných voľbách v roku 2020 z nej odišiel.

V súčasnom volebnom období založil platformu Umiernení, ktorá spolupracovala s Dobrou voľbou. Za svoju politickú kariéru bol teda súčasťou štyroch politických strán. Vylúčil však možnosť, že by sa z jeho platformy stala strana, ktorá by kandidovala v predčasných voľbách, uvádza SME.

„V období do volieb 2023 budeme pôsobiť ako občianska názorová platforma a vyvíjať činnosť smerom k tomu, aby stredopravé nepopulistické politické formácie uspeli vo voľbách,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko