Na hlavný obsah

Bátovská Fialková na 16. mieste, triumfovala Švédka Öbergová

Druhá bola Tandrevoldová, tretia Simonová.

Bátovská Fialková na 16. mieste, triumfovala Švédka Öbergová
Biatlonistky počas streľby ležmo na hromadných pretekoch žien na 12,5 km. Foto: TASR/AP

Švédska biatlonistka Hanna Öbergová zvíťazila v hromadných pretekoch na majstrovstvách sveta a v nemeckom Oberhofe si pripísala druhé zlato. V nedeľu (19. 2.) spravila dve chyby na strelnici a do cieľa prišla v čase 36:48,0 minúty.

Druhá skončila Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová (+4,8 s) a tretia finišovala Francúzka Julia Simonová (+20,8 s). Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková išla tri trestné kolá a obsadila 16. miesto so stratou 1:26,3 min.

V daždivom počasí sa v úvodnom kole nevytvorili žiadne väčšie rozdiely a na prvej ležke trafilo všetkých päť terčov až 21 z 30 pretekárok. Medzi nimi aj Bátovská Fialková, ktorá vyšla zo strelnice s desaťsekundovým mankom na prvú Linn Perssonovú, za ktorou išli Dorothea Wiererová a Anais Chevalierová-Bouchetová.

Jediná Slovenka na štarte minula na druhej položke jeden terč a musela ísť na trestné kolo. Perssonová so Chevalierovou-Bouchetovou boli bezchybné, za nimi išla tretia Lisa Theresa Hauserová. Bez chyby na strelnici zostalo už len sedem biatlonistiek.

Líderka celkového poradia SP i disciplíny Julia Simonová minula jeden terč na oboch položkách, ale rýchlym behom stiahla stratu a bola priebežne ôsma.

Vyrovnaný priebeh

Po prvej stojke sa zoradili na čele dve Francúzky – čistá Chevalierová-Bouchetová a Simonová. Za nimi nasledovali Hanna Öbergová a Ingrid Landmark Tandrevoldová. Bátovská Fialková bola s dvoma chybami priebežne osemnásta.

Po záverečnej stojke museli obe Francúzky na jedno trestné kolo, Švédka strieľala rýchlo a presne a vybehla s päťsekundovým náskokom pred Nórkou. Simonová však strácala len osem sekúnd, okamžite sa dostala pred Tandrevoldovú a stíhala Öbergovú.

Dvadsaťsedemročná Švédka si v závere prvú priečku ustrážila a v Oberhofe zaznamenal druhé zlato po vytrvalostných pretekoch. Okrem toho získala aj striebro v šprinte a bronz v štafete a stala sa najúspešnejšou biatlonistkou šampionátu. Na svetových šampionátoch nazbierala dokopy už jedenásť medailí, tri zlaté.

Simonovej na konci došli sily a pre striebro si prišla Tandrevoldová. Bátovská Fialková minula jeden terč aj na poslednej streľbe, no nakoniec sa posunula na 16. miesto so stratou 1:26,3 minúty na víťazku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport