Na hlavný obsah

Biatlon-MS: Simonová získala zlato v stíhacích pretekoch

Bátovská Fialková skončila na 25. mieste

Biatlon-MS: Simonová získala zlato v stíhacích pretekoch
Francúzska biatlonistka Julia Simonová strieľa stojku v stíhacích pretekoch na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. Foto: TASR/AP

Francúzska biatlonistka Julia Simonová získala zlato v stíhacích pretekoch na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. V nedeľu (12. 2.) spravila iba jednu chybu na strelnici. Do cieľa prišla v čase 32:00,8 minúty, o 27 sekúnd pred víťazkou úvodného šprintu Denise Herrmannovou-Wickovou z Nemecka. Tretia skončila Marte Olsbuová Röiselandová z Nórska so stratou 37,7 s. Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila s piatimi chybami na strelnici 25. miesto (+3:08,5 min).

Dvadsaťšesťročná Simonová dosiahla premiérové individuálne víťazstvo na vrcholných podujatiach, doteraz mala na konte jedno striebro zo ZOH a dve cenné kovy z MS v mixoch. Stíhačka jej však ide, čo dokazuje vo Svetovom pohári, kde túto disciplínu vyhrala už trikrát. Herrmannová-Wicková si pripísala už ôsmu medailu zo svetových šampionátov, z toho piatu v individuálnych disciplínach.

Ivona Fialková skončila na 44. pozícii

Do nedeľňajších pretekov odštartovala s náskokom 2,2 sekundy pred Švédkou Hannou Öbergovou a 26,2 s pred jej krajankou Linn Perssonovou. Na úvodnej ležke minuli jeden terč obe prvé pretekárky a na čelo sa dostal Öbergová s náskokom 5,1 s pred Nemkou. Za nimi išli čistá Perssonová a Simonová.

Na druhej položke minula Švédka dva terče a klesla na štvrté miesto, Herrmannová-Wicková sklopila všetkých päť a išla do čela pred Simonovú. Na tretej streľbe však raz minula a zo strelnice vybehli s Francúzkou narovnako. Nemecká pretekárka bola na bežkách o čosi rýchlejšia, ale na poslednej stojke minula dvakrát, kým Simonová len raz a tak z triumfu tešila Francúzka.

Do stíhačky sa dostali aj obe sestry Fialkové. Paulína spravila na prvej ležke jednu chybu a priebežne bola 22., bezchybná Ivona figurovala na 37. pozícii. Obom však nevyšla druhá položka, keď si zhodne pripísali tri trestné kolá a pripravili sa o lepšie umiestnenie.

Paulína Bátovská Fialková nakoniec skončila s piatimi chybami na 25. priečke a Ivona Fialková so šiestimi na 44. pozícii (+4:40,2 min).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport