Na hlavný obsah

Biatlon-MS: Šprint vyhrala domáca Herrmannová-Wicková

Bátovská Fialková skončila na 25. mieste.

Biatlon-MS: Šprint vyhrala domáca Herrmannová-Wicková
Na snímke nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková. Foto: TASR/AP

Domáca biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková získala zlato v šprinte na 7,5 km na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. V piatkových (10. 2.) pretekoch predviedla čistú streľbu a do cieľa prišla v čase 21:19,7 minúty.

Druhá skončila Hanna Öbergová so Švédska s mankom 2,2 sekundy pred krajankou Linn Perssonovou (+26,2 s). Slovenka Paulína Bátovská Fialková skončila po dvoch chybách na stojke na 25. mieste so stratou 1:34,4 minúty.

Herrmannová-Wicková si pripísala siedmu medailu zo svetových šampionátov z toho štvrtú v individuálnych disciplínach. Zlato predtým získala len v stíhačke na MS 2019 v Östersunde.

Do piatkových pretekov odštartovala s číslom 24 a ako jedna z mála veľkých favoritiek zvládla čisto obe streľby, pričom predviedla najrýchlejší beh zo všetkých pretekárok. Bežecky s ňou držali krok len druhá Hanna Öbergová a aj Nórky Marte Olsbuová Röiselandová s Ingrid Landmark Tandrevoldovou.

Prvá z nich však minula jeden terč a skončila štvrtá a druhá dva, čo jej stačilo len na ôsmu pozíciu. Talianka Lisa Vittozziová chybovala raz na stojke a skončila piata (+45,8), Češke Markéte Davidovej stačila čistá streľba len na šiestu pozíciu. Líderka priebežného poradia SP Julia Simonová finišovala na 10. mieste (+1:02,8/2 tr. okruhy).

Bátovská Fialková odštartovala výborne

Paulína Bátovská Fialková odštartovala preteky výborne. Na trať vybehla s číslom päť a prvé kolo zvládla rýchlo. Nechybovala ani na strelnici a priebežne sa zaradila na prvé miesto. Aj v druhom kole jej to bežecky išlo, no potom nezvládla stojku.

Slovenská reprezentantka minula hneď prvý terč, nenašla rytmus a ušiel jej aj štvrtý. S dvoma trestnými kolami tak nemohla počítať s miestom medzi najlepšími a nakoniec jej to stačilo na 25. pozíciu.

Jej sestre Ivone nevyšla ležka, v ktorej dvakrát minula, jeden terč nesklopila ani na stojke, obsadila 47. miesto (+2:22,1 min) a predstaví sa v stíhačke. Mária Remeňová skončila s dvoma chybami a mankom 3:10,4 min na 70. priečke, Júlia Machyniaková prišla do cieľa ako posledná na 95. pozícii (+5:43,6/3).

Šampionát pokračuje v sobotu (11. 2.) šprintom mužov a v nedeľu (12. 2.) sú na programe oba stíhacie preteky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport