Na hlavný obsah

Bulharská polícia zadržala sedem ľudí v súvislosti s mŕtvymi migrantmi

Ich telá našli v odstavenom kamióne.

Bulharská polícia zadržala sedem ľudí v súvislosti s mŕtvymi migrantmi
Telá 18 migrantov ležia na zemi pri opustenom nákladnom aute v bulharskej dedine Lokorsko, neďaleko Sofie. Foto: TASR/AP

V súvislosti s piatkovým (17. 2.) nálezom 18 mŕtvych migrantov v odstavenom kamióne neďaleko Sofie zatkli sedem ľudí, uviedli v sobotu (18. 2.) podľa serveru 24 Časa bulharské úrady. Utečenci sa podľa vyšetrovateľov v stiesnenom priestore vozidla udusili.

Medzi mŕtvymi migrantmi v nákladnom aute naloženom drevom bolo tiež dieťa. Vozidlo podľa skorších informácií polície prevážalo 52 ľudí pôvodom z Afganistanu do západnej Európy. Vyše 30 utečencov vrátane piatich detí previezli do nemocnice. O zadržaní troch osôb v súvislosti s prípadom informovali bulharské úrady už v piatok.

Riaditeľ bulharskej národnej vyšetrovacej služby Borislav Safarov uviedol, že sa polícii podarilo objasniť činnosť prevádzačského gangu, ktorý vozil migrantov v nákladných autách z hranice s Tureckom do Srbska.

Podľa neho bolo v malom úkryte vytvorenom pod drevom utečencov toľko, že sa udusili pre nedostatok kyslíka. Minister zdravotníctva Asen Medžidiev povedal, že všetci prevezení do nemocnice prežili.

Sarafov tiež oznámil, že migranti zahynuli 10 až 12 hodín pred nájdením kamióna v piatok popoludní a že pašeráci z miesta činu ušli, keď si mŕtvych všimli. Sedem podozrivých zadržali na rôznych miestach Bulharska, vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť, či je medzi nimi aj vodič kamióna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet