Na hlavný obsah

Chvíľu o nich nebolo počuť, no znova sa objavujú. Diviaky na košickom sídlisku vystrašili obyvateľov

Samospráva požiada o mimoriadny lov.

Chvíľu o nich počuť nebolo, no začiatkom februára sa začali znova objavovať. Diviaky na košickom sídlisku Ťahanovce opäť strašia obyvateľov. Samospráva požiada o mimoriadny lov.

Pred pár dňami sa diviaky o pol jedenástej večer prechádzali ulicami košického sídliska Ťahanovce.

„Prichádzal som domov z práce, zaparkoval som auto, prechádzal som cez cestu a vtedy som počul za sebou zakrochtanie. Ako som sa otočil, tak stáli za mnou, možno nejakých desať metrov, dvaja veľkí diviaci,“ hovorí obyvateľ sídliska Tomáš.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Tomáš diviakov na sídlisku zachytil aj na videu. To spustilo na sociálnych sieťach búrlivú diskusiu. Zakročila aj samospráva – požiada o mimoriadny lov aj na nepoľovnej ploche.

„Chceme okamžité riešenia. To je práve tá žiadosť. Ak by sme dostali súhlas, poľovníci by mali otvorené ruky na to, aby nahnali zvieratá a mohli ich uloviť,“ hovorí Miloš Ihnát, starosta MČ Košice – Sídlisko Ťahanovce.

Diviaky sa ukázali po dlhšom čase – prichádza totiž obdobie nedostatku potravy. „V týchto mesiacoch február-marec sú polia stále prázdne, potravy niet. Zver musí viac chodiť, viac migrovať a hľadať si potravu,“ vysvetľuje Marek Levay, poľovný hospodár PZ Lovena.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny