Na hlavný obsah

Do jaslí pri Montreale narazil autobus, podľa polície dve deti zomreli

Ďalších šesť utrpelo zranenia.

Do jaslí pri Montreale narazil autobus, podľa polície dve deti zomreli
Na snímke havária autobusu v Montreale. Foto: Twitter/PatMorrell_CBC

Dve deti prišli o život a ďalších šesť utrpelo zranenia, keď v kanadskom meste Laval neďaleko Montrealu narazil do budovy jaslí autobus mestskej hromadnej dopravy. Vodič autobusu skončil vo väzbe a čelí obvineniam zo zabitia a nebezpečnej jazdy, informuje spravodajská spoločnosť CBC. Šéf miestnej polície agentúre AFP povedal, že vyšetrovatelia majú jeho čin za úmyselný.

„Je to strašná tragédia,“ povedal minister pre verejnú bezpečnosť kanadskej provincie Québec François Bonnardel. Polícia mesta Laval uviedla, že autobus do detského centra narazil okolo 08.30 h miestneho času (14.30 h SEČ). Strážnici následne okolo budovy vytvorili široký ochranný pás, zatiaľ čo na miesto prichádzali rozrušení rodičia, uviedla agentúra AP.

Záchranná služba uviedla, že po havárii potrebovalo lekársku starostlivosť 12 ľudí. Podľa policajnej hovorkyne Eriky Landryovej sa očakáva, že šestica zranených detí prežije. Vek obetí nebol niekoľko hodín po incidente známy.

„Neviem si predstaviť, čím si tie rodiny prechádzajú,“ komentoval vývoj kanadský premiér Justin Trudeau. „Som zdrvený. Všetci sme, „povedal premiér novinárom v budove parlamentu v Ottawe.

CBC uvádza, že jasle sa nachádzajú v pokojnej ulici, kde mestská hromadná doprava bežne nepremáva. Letecké zábery ukazovali, že autobus našiel do prednej strany budovy, ktorá leží opodál od cesty na konci príjazdovej cesty. Jedna žena rozhlasu Radio Canada povedala, že rodičia pozorovali vodiča, ako „úmyselne narazil do jaslí“.

Vodič po náraze vystúpil z vozidla

Svedkovia opísali, že vodič po náraze vystúpil z vozidla, dal si oblečenie a začal kričať. Podľa jednej výpovede sa zároveň pokúšal vyslobodiť deti spod autobusu. Viacerí svedkovia ho čoskoro spacifikovali a muža následne zadržali.

„Bola to nočná mora. Je to strašné. Neprestával kričať. Nič nehovoril, „uviedol Hamdi Ben Chaabane, ktorý žije neďaleko jaslí a haváriu autobusu prizeral.

Polícia neskôr uviedla, že muž má 51 rokov, jeho meno však nezverejnila. Starosta Lavalu Stéphane Boyer uviedol, že pre dopravný podnik pracoval desať rokov a že s ním doteraz neboli žiadne problémy. „Je tu hypotéza, že to bol úmyselný čin. To ale bude musieť potvrdiť vyšetrovanie,“ uviedol.

Starosta Lavalu Stéphane Boyer uviedol, že muž pre miestny dopravný podnik pracoval desať rokov a že s ním až do dnes neboli žiadne problémy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet