Na hlavný obsah

Dve obete a škoda na majetku 100-tisíc eur: Pri Senci horel rodinný dom

Jedna osoba prežila so zraneniami.

Dve obete a škoda na majetku 100-tisíc eur: Pri Senci horel rodinný dom
Požiar rodinného domu v obci Kráľová pri Senci neprežil dve osoby. Foto: facebook/HaZZ

V noci zo štvrtka (23. 2.) na piatok (24. 2.) horel rodinný dom v obci Kráľová pri Senci. Hasiči a záchranári pri zásahu našli dve obete požiaru, jedna osoba bola pri ich príchode mimo horiaceho domu. O udalosti informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti.

Oheň sa pred príchodom hasičov stihol rozšíriť na druhé poschodie rodinného domu a na strechu. Pátranie po obetiach okrem samotného ohňa komplikovali aj sutiny a prepadnutá konštrukcia stropu v dome.

„V čase príjazdu hasičských jednotiek sa jedna osoba nachádzala už mimo domu a do opatery ju prevzali zdravotní záchranári,“ informovali hasiči s tým, že osoba utrpela zranenia – intoxikáciu splodinami horenia.

Požiar sa podľa zistení hasičskej jednotky rozšíril z jednej z izieb na poschodí domu. Jeho príčinu stále zisťujú. Škodu na majetku predbežne vyčíslili na 100 000 eur. Pri požiari zasahovalo so siedmimi kusmi techniky 16 príslušníkov HaZZ z pezinských a bratislavských útvarov a dobrovoľní hasiči z Kráľová pri Senci a Jelka.

„Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Presné príčiny a okolnosti udalosti sú v štádiu objasňovania.

Téme sa v Správach o 19.00 na Jednotke venoval aj redaktor Radoslav Šebo:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny