Na hlavný obsah

Horský priechod Donovaly uzavreli pre všetku dopravu

Nehody sú aj v hlavnom meste.

Horský priechod Donovaly uzavreli pre všetku dopravu
Ilustračná snímka okolia horského priechodu Donovaly. Foto: TASR

Horský priechod Donovaly uzavreli z dôvodu hustého sneženia pre všetku dopravu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

V stúpaní na Donovaly z Banskej Bystrice sa stali dve dopravné nehody za sebou. „Pred Motyčkami sa skrížila dodávka s vlečkou, o niečo ďalej havarovali tri osobné autá,“ priblížila Zelená vlna.

„Premávku nikto neriadi, cesty sú neupravené a šmykľavé,“ priblížila Zelená vlna. Pre nákladné vozidlá nad 12 metrov dĺžky je uzavretý aj HP Príslop. Obchádzka vedie cez Tvrdošín, informuje Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Cestári upozorňujú aj na zníženú viditeľnosť na severe a východe Slovenska v dôsledku silného sneženia. „V lokalitách Liptovské Matiášovce, Podspády, HP Čertovica a Sedlo Besník je nárazový vietor,“ priblížili.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Čerstvý, miestami kašovitý sneh sa nachádza na úsekoch severnej diaľnice D1 a D3.

Vrstva čerstvého až utlačeného snehu sa môže nachádzať aj na úsekoch ciest prvej až tretej triedy vo vyššie položených miestach najmä stredného a východného Slovenska, dopĺňa SSC.

Nehody aj v Bratislave

Pri vjazde do Bratislavy sa v smere zo Senca i zo Stupavy tvoria kolóny. Zdržanie je približne 40 minút. Zelená vlna RTVS o tom informovala na sociálnej sieti.

Na diaľnici D1 sa v smere zo Senca zrazilo v ľavom jazdnom pruhu viacero áut. Zdržanie je aj na starej Seneckej ceste. Nehoda už bola odstránená, kolóny by sa mali postupne rozbehnúť.

Smerom zo Stupavy je za križovatkou Lamač v pravom pruhu odstavený kamión. „V kolóne vytvorte uličku záchrany,“ upozorňuje Zelená vlna.

Nehoda sa stala aj na Námestí SNP. Električka sa zrazila s osobným autom. „Linky číslo 1 a 9 premávajú odklonom,“ dodali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny