Na hlavný obsah

Indické úrady pokračujú v raziách v sídle BBC v Naí Dillí

Vedenie požiadalo zamestnancov redakcie, aby v stredu pracovali z domu.

Indické úrady pokračujú v raziách v sídle BBC v Naí Dillí
Ozbrojený člen bezpečnostnej služby stojí pred budovou, v ktorej sídli redakcia britskej stanice BBC 15. februára 2023 v Bombaji. Foto: TASR/AP

Indické daňové úrady pokračovali v stredu (15. 2.) v raziách v sídle pobočky britskej verejnoprávnej stanice BBC v Naí Dillí a vo vypočúvaní jej zamestnancov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na pracovníkov miestnej redakcie BBC.

Razie v sídle pobočky britskej stanice v indickej metropole pokračujú už druhý deň. Vedenie požiadalo zamestnancov redakcie v Naí Díllí, aby v stredu pracovali z domu.

Priestory budovy, v ktorej sídle prebieha razia, im indické úrady dovolili opustiť až v utorok (14. 2.) neskoro večer. Operácia v kanceláriách BBC prebieha už od utorka rána a nebola prerušená ani počas noci na stredu.

Podľa svedectva niektorých zamestnancov im indickí vyšetrovatelia prehľadávali pracovné stoly a vyzvali ich, aby dočasne nepoužívali svoje telefóny. Väčšina zamestnancov už mohla budovu opustiť; niektorí však boli požiadaní, aby zostali a kooperovali pri vyšetrovaní.

Indické daňové úrady sa k dôvodom razie v priestoroch BBC zatiaľ nevyjadrili. Oficiálne vyjadrenie zatiaľ nevydala ani britská vláda.

Spoločnosť BBC uviedla len to, že plne spolupracuje s indickými úradmi a dúfa, že sa celá záležitosť vyrieši čo najskôr.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet