Na hlavný obsah

Izraelská raketa zasiahla bytový dom v Sýrii, zomrelo 15 ľudí

Sýrske médiá informujú len o piatich obetiach.

Izraelská raketa zasiahla bytový dom v Sýrii, zomrelo 15 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pätnásť mŕtvych si v noci na nedeľu (19. 2.) vyžiadal izraelský raketový útok v sýrskej metropole Damasku. Podľa agentúry AFP o tom informovala Sýrska organizácia pre ľudské práva (SOHR), ktorá sídli v Spojenom kráľovstve a konflikt v Sýrii monitoruje cez svoje zdroje na mieste.

Medzi obeťami sú civilisti, dodala SOHR. Sýrska štátna tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na vojenský zdroj uviedla, že pri útoku zahynulo päť ľudí. Medzi nimi aj jeden vojak. Ďalších 15 civilistov utrpelo zranenia.

Raketa dopadla do štvrte Kfar Súsa a zasiahla bytový dom v blízkosti veľkého bezpečnostného komplexu neďaleko od iránskych zariadení. Napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov a oficiálny zdroj. Úder podľa nich poškodil niekoľko domov v husto obývanej oblasti.

Izrael v posledných rokoch podľa agentúry AFP vykonal stovky úderov na ciele v Sýrii, ale zriedkavo tieto operácie priznáva alebo ich akokoľvek komentuje. Priznal však, že cielia na základne militantných skupín spriaznených s Iránom.

Tým je napríklad libanonské šiitské hnutie Hizballáh, ktoré v predchádzajúcich rokoch vyslalo tisícky svojich bojovníkov na podporu síl sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet