Na hlavný obsah

Prehovoril zástupca leteckej školy: Pri nešťastí zahynul náš najskúsenejší pilot

Jindřich Gazda priblížil, že išlo o štandardný let.

Prehovoril zástupca leteckej školy: Pri nešťastí zahynul náš najskúsenejší pilot
Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Pri havárii lietadla pri Trenčíne v stredu (22. 2.) zahynuli štyri osoby. Medzi obeťami bol okrem mladého policajta aj inštruktor a vedúci výcvikov leteckej školy JetAge, ktorý bol zároveň pilotom lietadla.

Spoločnosť, ktorá školu prevádzkuje, sa rozhodla pozastaviť jej činnosť. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré vo štvrtok (23. 2.) poskytol jej zástupca Jindřich Gazda.

„Išlo o štandardný let našej leteckej školy, ktorý prebiehal z Bratislavy smer Trenčín, za bežných meteorologických podmienok,“ opísal zástupca let havarovaného lietadla.

Pilot lietadla, ktorý pri tragédii zahynul bol inštruktorom a zároveň vedúcim výcvikov leteckej školy. Podľa Gazdovho vyjadrenia bol najskúsenejším inštruktorom inštitúcie. Činnosť školy sa rozhodli pozastaviť až do odvolania.

„O obetiach ani o ich identifikácii nám nebola doručená oficiálna správa, preto sa k tomu nemôžeme vyjadrovať. Príčinu havárie stále skúma Letecký a námorný vyšetrovací útvar, ako aj krajské veliteľstvo Policajného zboru v Trenčíne, ktorí pracujú s viacerými teóriami príčin havárie, a preto sa k tomu nemôžeme viac vyjadrovať,“ uzavrel Gazda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny