Na hlavný obsah

Lietanie bolo jeho vášňou: Medzi obeťami leteckej tragédie pri Trenčíne je aj policajt Roman († 26)

Príčiny tragédie zatiaľ nie sú známe.

Lietanie bolo jeho vášňou: Medzi obeťami leteckej tragédie pri Trenčíne je aj policajt Roman († 26)
Pri leteckej nehode pri Trenčíne zahynul aj 26-ročný policajt. Foto: TASR/facebook/Polícia SR/koláž RTVS

Pri páde motorového lietadla, ktoré sa v stredu (22.2.) pred 14.45 h zrútilo medzi obcami Trenčianske Stankovce a Krivosúd-Bodovka, zahynuli štyria muži.

O život prišiel 42 a 25-ročný muž z okresu Trenčín, 43-ročný muž z okresu Topoľčany a 26-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves. Medzi obeťami je aj príslušník Policajného zboru SR. Informovala o tom polícia na svojom facebookovom profile.

Aj napriek rýchlemu príchodu všetkých záchranných zložiek, štyrom mužom, ktorí tvorili posádku lietadla, už nedokázali pomôcť. Informáciu ešte v stredu potvrdil aj lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko.

Prípad havárie prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia.

Na miesto nešťastia boli privolaní pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru, ktorí by mali bližšie objasniť okolnosti a príčiny tejto tragédie.

Na mieste prebiehali do noci prvotné vyšetrovacie úkony, v ktorých sa bude pokračovať aj vo štvrtok (23. 2.).

Polícia spomína na kolegu

Medzi obeťami leteckej tragédie bol aj 26-ročný policajt Roman Zlatovský. „Lietanie bolo jeho vášňou. Žil pre lietanie a bohužiaľ to, čo mal najradšej, to sa mu stalo osudným,“ pripomína si ho polícia na sociálnej sieti.

Snom mladého policajta bolo stať sa pilotom. Pôsobil ako člen trenčianskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Súčasťou Policajného zboru SR bol od 1. júla 2018.

Lietadlo pilotoval skúsený inštruktor

K havárii sa vyjadrila aj spoločnosť JetAge, ktorej patrilo havarované lietadlo. „Je to tragická udalosť, ktorá nás všetkých zasiahla a veľmi nami otriasla. Súcitíme s pozostalými našich priateľov a kolegov. Išlo o štandardný let našej leteckej školy, ktorý prebiehal z Bratislavy smer Trenčín, za bežných meteorologických podmienok,“ uviedol zástupca leteckej spoločnosti Jindřich Gazda.

Na palube lietadla typu Diamond DA 42 prišli o život traja pasažieri a pilot. „Pilot bol vedúcim výcvikov a patril k našim najskúsenejším inštruktorom,“ uviedol Gazda. Ako dodal, príčinu havárie stále skúma Letecký a námorný vyšetrovací útvar, ako aj krajské veliteľstvo Policajného zboru v Trenčíne, ktorí pracujú s viacerými teóriami príčin havárie, preto sa k nej nechcel viac vyjadrovať. „Činnosť školy sme pozastavili až do odvolania,“ dodal.

Téme sa v Správach o 19.00 na Jednotke venovali aj redaktorky Dominika Kusá a Marie Balážová Melníková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko