Na hlavný obsah

Lufthansa hlási globálny výpadok, zasadá krízový tím

Mnohé lety meškajú, iné musia rušiť.

Lufthansa hlási globálny výpadok, zasadá krízový tím
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najväčšia nemecká letecká spoločnosť Lufthansa hlási celosvetový výpadok svojho počítačového systému. Letecká spoločnosť od stredajšieho (15. 2.) rána ruší niektoré lety, zatiaľ čo iné meškajú.

Postihlo to tisíce cestujúcich, pričom okrem iného nefungujú systémy na odbavenie a nástup do lietadla. Lufthansa zvolala krízový tím, ktorý má situáciu riešiť, informuje agentúra DPA.

Postihlo to najmä cestujúci na letiskách v Mníchove a Frankfurte. Pre problémy spoločnosti Lufthansa riadenie letovej prevádzky uzavrelo frankfurtské letisko pre pristávanie.

V Nemecku Lufthansa zrušila všetky vnútroštátne lety a vyzvala cestujúcich, aby využili vlaky. Zatiaľ sa nevie, koľko letov mešká alebo je zrušených. Agentúra Bloomberg informovala, že Lufthansa zrušila všetky odlety, na čo spoločnosť reagovala vyhlásením, že to zatiaľ nemôže potvrdiť.

Dôvodom zrušenia pristátí vo Frankfurte je zabrániť preplneniu letiska, uviedol hovorca riadenia letovej prevádzky. Lietadlá sa zatiaľ presmerúvajú na iné letiská, ako sú Norimberg, Kolín nad Rýnom a Düsseldorf. Podľa agentúry DPA však lietadlá môžu vo Frankfurte stále štartovať.

V prípade druhého leteckého uzla spoločnosti Lufthansa, letiska v Mníchove, riadenie letovej prevádzky zatiaľ nezaviedlo žiadne obmedzenia. Je to však možnosť, ak by problém pretrvával dlhšie obdobie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet