Na hlavný obsah

Lyžovanie: Fluryová triumfovala v zjazde

O štyri stotiny sekundy zdolala Rakúšanku Ninu Ortliebovú.

Lyžovanie: Fluryová triumfovala v zjazde
Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová (vľavo) sa teší po zisku zlatej medaily v zjazde žien na MS vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel. Foto: TASR/AP

Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová sa v sobotu (11. 2.) vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel prekvapujúco stala novou majsterkou sveta v zjazde. Dvadsaťdeväťročná pretekárka zdolala o štyri stotiny sekundy Rakúšanku Ninu Ortliebovú a o dvanásť svoju krajanku Corinne Suterovú.

Pre Fluryovú je to premiérové zlato i medaila z vrcholných podujatí, na svojom konte má len jediné víťazstvo vo Svetovom pohári a dve pódiá. V roku 2017 triumfovala v super-G v St. Moritzi a vlani bola druhá v zjazde v Garmisch-Partenkirchene.

„Neviem, čo mám povedať, je to niečo úžasné a ešte aj Corinne je bronzová. Je to neuveriteľné a ďakujem všetkým,“ povedala v cieli víťazka.

Fluryová odštartovala ako druhá a využila chladnejšie podmienky na svahu Roc de Fer. Aj keď nemala na žiadnom sektore najlepší čas, jej plynulá jazda najmä v strednej pasáži s dlhými oblúkmi a terénnymi nerovnosťami slávila úspech.

Ortliebová bola najrýchlejšia v hornej pasáži, no mierne stratila práve v strednej časti a nakoniec zaostala tesne o štyri stotiny. Olympijská šampiónka Suterová zvládla najlepšie záver, no manko nakoniec nestiahla a neobhájila zlato z predošlého šampionátu. Aj na ďalších miestach bolo poradie vyrovnané a do jednej sekundy sa zmestilo až jedenásť pretekárok.

Jedna z najväčších favoritiek a líderka poradia disciplíny v SP Sofia Goggiová išla od úvodu agresívne, ale v závere neprešla bránku. Preteky po páde nedokončila ani Američanka Breezy Johnsonová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport