Na hlavný obsah

Lyžovanie: Odermatt sa stal novým majstrom sveta v zjazde

Je to jeho premiérová medaila z majstrovstiev sveta.

Lyžovanie: Odermatt sa stal novým majstrom sveta v zjazde
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt počas zjazdu mužov na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa v nedeľu (12. 2.) vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel stal novým majstrom sveta v zjazde. Dvadsaťpäťročný pretekár zdolal o takmer pol sekundy Nóra Aleksandra Aamodta Kildeho, tretí skončil so stratou 0,89 s Kanaďan Cameron Alexander.

Pre Odermatta to je premiérová medaila z majstrovstiev sveta. V minulosti však získal až šesť titulov na svetových šampionátoch juniorov a vlani aj zlato na zimných olympijských hrách v Pekingu v obrovskom slalome. Vo Svetovom pohári ešte nikdy nevyhral zjazd, ale bol sedemkrát druhý.

Priebežný líder celkového poradia tejto sezóny SP mal oproti súperom pomalší štart, no výborne zvládol strednú pasáž s viacerými technickými nerovnosťami a do spodnej časti si priniesol veľkú rýchlosť, ktorá mu nakoniec stačila na triumf.

Kilde išiel na zjazdovke L’Eclipse podobne. Na záverečnom medzičase mal dokonca o stotinu lepší čas, v cieli však zaostal až o 0,48 s. Pre Kildeho je to druhé striebro zo šampionátu, druhý bol aj v super-G.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport