Na hlavný obsah

Mimoriadnu schôdzu k predčasným voľbám neotvorili, Smer avizuje druhý pokus

Plénum nebolo uznášaniaschopné.

Mimoriadnu schôdzu k predčasným voľbám neotvorili, Smer avizuje druhý pokus
Na snímke zľava poslanec NR SR Michal Šipoš (OĽANO), podpredseda NR SR Peter Pčolinský a predseda NR SR Boris Kollár (obaja Sme rodina). Foto: TASR

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k skoršiemu termínu predčasných volieb poslanci v piatok (17. 2.) opäť neotvorili. Plénum nebolo uznášaniaschopné.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto návrh na júnový termín predčasných volieb zaradí do programu najbližšej riadnej schôdze, ktorá sa má začať v marci.

Predseda Smeru-SD Robert Fico po zistení uznášaniaschopnosti avizoval, že jeho poslanci podajú ďalší návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze k tejto téme tak, aby sa konala budúci týždeň.

Kollár reagoval, že ak návrh podajú ešte v piatok, schôdzu zvolá ešte v ten deň. Ak tak urobia v pondelok (20. 2.), schôdza bude podľa jeho slov v pondelok.

Aj prezidentka chce skorší termín

Prezidentka v štvrtok (16.2.) uviedla, že súčasná politická situácia je pre Slovensko neúnosná a žiada si tak skorší termín predčasných volieb alebo zastavenie legislatívnej smršte.

Aktuálny spôsob spravovania vecí verejných podľa nej ohrozuje ústavné princípy a verejné financie. Dianie v parlamente tak predstavuje skôr chaos. Nerešpektovanie jej výzvy bude podľa nej na škodu celej republiky.

Súčasťou chaosu je podľa Čaputovej aj aktuálna výzva dvoch politických strán na vymenovanie úradníckej vlády. Ako podotkla, až doteraz hovorili, že by úradnícku vládu nikdy v parlamente nepodporili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko