Na hlavný obsah

Muž po telefonáte s falošným riaditeľom banky prišiel o viac ako 13 000 eur

Ten chcel údajne ochrániť jeho úspory.

Muž po telefonáte s falošným riaditeľom banky prišiel o viac ako 13 000 eur
Na ilustračnej snímke telefonujúci muž. Foto: Unsplash

Košická polícia v utorok (28. 2.) na svojom facebooku informovala o ďalšom prípade telefonického podvodu. Klienta jednej z bánk kontaktoval neznámy muž. Ten sa v telefonáte vydával za riaditeľa banky a od poškodeného požadoval, aby zo svojho bankového účtu previedol 4 750 eur na účet vedený v inej banke.

Údajný riaditeľ banky konal „v záujme ochrany peňazí na bankovom účte poškodeného“. Muž, ktorého podvodník kontaktoval sa pravdepodobne zľakol, a to, že mu volá riaditeľ banky, sa mu zdalo dostatočne dôveryhodné. Preto sa v ten istý deň vybral prevod uskutočniť.

„Našťastie, vďaka triezvemu uvažovaniu pracovníka banky, ktorý muža upozornil, že môže ísť o podvod, k prevodu peňazí nakoniec nedošlo,“ uviedla košická polícia na svojom facebooku.

Podvodník sa nevzdal

Podvodník sa však nevzdal a muža kontaktoval ešte niekoľkokrát. Nakoniec sa mu však podarilo od majiteľa účtu vylákať osobné prihlasovacie údaje do internetového bankovníctva. Bez vedomia a súhlasu poškodeného vykonal celkovo 13 transakcií v sume viac ako 13 700 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Košiciach začal v tejto veci už trestné stíhanie pre zločin podvodu v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Polícia naďalej upozorňuje občanov, aby neverili podozrivým osobám a v žiadnom prípade nikomu nezverovali svoje osobné údaje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko