Na hlavný obsah

Na Slovensku je ohrozených chudobou takmer 700 000 ľudí

Viac ako 50 000 z nich prepadlo cez sito štátnej pomoci.

Na Slovensku je ohrozených chudobou takmer 700 000 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Na Slovensku je ohrozených chudobou takmer 700 000 ľudí a viac ako 50 000 z nich prepadlo cez sito štátnej pomoci. Prezidentka Zuzana Čaputová preto zvolala okrúhly stôl. Za ním sa stretli odborníci zo Slovenskej akadémie vied, Konfederácie odborových zväzov, štatistického úradu, či rady pre rozpočtovú zodpovednosť.

Téme sa v Rádiožurnále v Rádiu Slovensko venoval redaktor RTVS Lukáš Füle.

„Napriek tomu, že tá pomoc bola poskytnutá a je poskytovaná, je skupina občanov, ktorým sa tej pomoci nedostáva dostatočne. Typickými kategóriami týchto občanov sú rodičia samoživitelia, dôchodcovia, ktorí žijú sami alebo tí s minimálnymi dôchodkami,“ uviedla.

Poverený minister práce Milan Krajiniak (Sme rodina) po rokovaní povedal, že jeho rezort pripraví návrh sociálnej dávky. Tá sa bude týkať práve tých ľudí, ktorí na pomoc štátu nedosiahli.

„Dal som si záväzok, ktorý pani prezidentka akceptovala. A to, že zhruba do desiateho marca by som zvolal stretnutie kolegov, ktorí tu dnes s spolu nami boli. Aby sme si skúsili znovu vymeniť dáta, ktoré máme a pripravili nejaký návrh, ako postupovať ďalej a čo najadresnejšie im pomôcť,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál