Na hlavný obsah

Na Slovensku vyhlásili materiálnu zbierku pre Turecko

Potrebujú všetko, čo pomôže prežiť mrazivé dni.

Na Slovensku vyhlásili materiálnu zbierku pre Turecko
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Turecké veľvyslanectvo spustilo materiálnu zbierku pre ľudí v najviac postihnutých oblastiach. Zbiera sa v Bratislave a v Nových Zámkoch. Potrebujú všetko, čo pomôže prežiť mrazivé dni.

Bez ďalšieho oblečenia, osobných vecí, bez bývania prežili, ale stratili všetko materiálne. Desaťtisíce ľudí prespávajú na uliciach. V sutinách sa ohrievajú pri ohniskách alebo v mrazoch čakajú, kým ich prevezú do provizórnych ubytovní.

Pozrite s celú reportáž RTVS:

Turecká ambasáda vyhlásila materiálnu zbierku iba v utorok (7. 2.) večer. O pár hodín neskôr – v stredu (8. 2.) ráno sa vyzbierali už desiatky plných krabíc. Zriadili dve odberné miesta, a to priamo na ambasáde v Bratislave a u tureckého prepravcu v Nových Zámkoch.

Spacie vaky, termosky, ohrievače, hygienické potreby aj výbavu pre deti. Zoznam toho, čo zbierajú, zverejnili na sociálnej sieti tureckého veľvyslanectva. Veci by mali byť použiteľné a čisté.

Všetku pomoc zabalia v Nových Zámkoch, odkiaľ ju na vlastné náklady prevezú priamo do Turecka. Prvý kamión odíde už v piatok (10. 2.).

Zbierky pre Turecko aj Sýriu vyhlásili tiež rôzne charity a neziskové organizácie. Turecké veľvyslanectvo zverejnilo aj číslo účtu, kam možno poslať finančnú pomoc priamo úradu pre riešenie katastrof v Turecku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet