Na hlavný obsah

Na Valentína dostanú slobodní zamestnanci mestského úradu na Filipínach odmeny

Týka sa to tých, ktorí sú slobodní viac ako 5 rokov.

Na Valentína dostanú slobodní zamestnanci mestského úradu na Filipínach odmeny
Žena predáva balóny v tvare srdca na trhu vo filipínskej Manille. Foto: ČTK/AP/Aaron Favila

Slobodní zamestnanci jednej z filipínskych radníc dostanú pri príležitosti sviatku svätého Valentína zvláštne prémie. Informovala v utorok (14. 2.) agentúra AFP. Primátor Matt Florido ich tým chce odmeniť za nadčasy a pripomenúť im, „že ich má niekto rád“.

Ľudia, ktorí sú slobodní viac ako päť rokov a pracujú pre mestský úrad v obci General Luna v provincii Quezon známej pestovaním ananásov, dostanú na svätého Valentína trojnásobok svojej dennej odmeny.

„Na Valentína im nikto nedá čokoládu ani kvety. Tak sme si povedali, že im dáme takú odmenu, aby tiež cítili, že na nich niekomu záleží, že ich má niekto rád, „povedal Florido.

„Viem, čo dnes prežívajú, chápem ich,“ dodal starosta, ktorý je podľa svojich slov slobodný „od narodenia“. Za valentínske odmeny zaplatil 28 000 filipínskych pesos z vlastného vrecka.

„Doma majú ľahšie povinnosti, takže kedykoľvek potrebujeme, aby pracovali nadčas, keď prebiehajú záchranné operácie, alebo sa vzdali spánku, aby slúžili mestu, môžeme sa na ne vždy spoľahnúť,“ povedal starosta.

Nárok na odmenu po dôslednom overení získalo 37 z 289 zamestnancov úradu. Zamestnanci, ktorí spĺňali podmienky, museli odpovedať na otázky týkajúce sa trvania ich posledného vzťahu alebo dôvodov rozchodu. Taktiež odpovedali na to, prečo nie sú zadaní. Najstarší zamestnanec, ktorý spĺňal podmienky má 64 rokov.

„Sme veľmi malé mesto, takže každý každého pozná. Nemôžeme nič skrývať,“ povedal Florido. Prémie podľa neho odovzdajú v utorok večer na valentínskom večierku pre všetkých zamestnancov, ktorého súčasťou budú hry na zvádzanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet