Na hlavný obsah

NAKA pri protidrogovej razii zadržala 11 osôb

Medzi nimi má byť aj príslušník Policajného zboru.

NAKA pri protidrogovej razii zadržala 11 osôb
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok(9. 2.) pri protidrogovej razii zadržali 11 osôb. Policajnú akciu s krycím názvom Koloseum vykonali na území Bratislavského a Trnavského kraja. Uviedla to polícia na svojom facebooku.

Akcia sa zameriava na rozloženie zločineckej skupiny, ktorá má páchať drogovú trestnú činnosť. Príslušníci NAKA vykonali viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov.

„Niektoré zaisťovacie úkony boli na základe európskeho vyšetrovacieho príkazu vykonané v Rakúsku tamojšími policajnými orgánmi,“ priblížila polícia. Zaistili pri nich omamné látky, vyššiu finančnú hotovosť a pamäťové zariadenia, ktoré podrobia znaleckému skúmaniu.

Podľa informácií polície sa má jedna z obvinených osôb nachádzať na srbskom území. „Sudca Špecializovaného trestného súdu v tejto súvislosti vydal medzinárodný zatýkací rozkaz. V krátkom čase došlo k jej zatknutiu za pomoci kolegov z maďarskej a srbskej polície, taktiež kolegov z cieľového pátrania a INTERPOLU Bratislava,“ dodala polícia.

Zároveň potvrdila, že medzi zadržanými a obvinenými osobami je aj príslušník Policajného zboru. Bližšie informácie však poskytnúť nemohla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko